"Телетон" опрема школу у Бујановцу

Уз помоћ добротворне акције "Телетон", коју воде Народна канцеларија, Рајфајзен банка и РТС, основна школа "Бранко Радичевић" у Бујановцу добиће опрему за фискултурну салу.

Бујановац је један од неколико градова у којима ће се, уз помоћ акције "Телетон", коју воде Народна канцеларија, Рајфајзен банка и РТС, набавити опрема за фискултурну салу у основној школи Бранко Радичевић.

Ту школу похађа више од 1.500 деце, којима годинама није одржан час из физичког, како је то предвиђено школским програмом.

У основној школи у Бујановцу сала за физичко стара више од 35 година, никада није реновирана. Опрема је или неупотребљива или је нема довољно. Уместо паркета рупе, па бетон.

"Школски инвентар нам је поломљен, под је улубљен а лопте поцепане. Потребни су нам реквизити за гимнастику, струњаче. Кров нам прокишњава а прозори су поломљени", рекао је Аранђел Вељковић.

Свлачионица у којој се годинама бујановачки ђаци, пре часа физичког пресвлаче, нема ни тоалет, ни воду.

"Немамо никакве услове да би одрадили један час, као што би требало да изгледа час физичког васпитања. Деца су заинтересована да се баве спортом, међутим ми стварно немамо услове за рад", навела је професор физичке културе Марија Стојановић.

Акција "Телетон" ђацима школе у Бујановцу испуниће жељу, могућност да часове физичког похађају, како кажу, у реновираној сали, са новим кошевима, головима, струњачама, лоптама.

Татјана Јоцић директорка Основне школе "Бранко Радичевић" у Бујановцу каже да ће ова акција школи, деци, наставницима и читавом граду, који је орјентисан на школу, значити пуно.

Обезбеђивање услова за физичко васпитање је врло важно, од 1.500 ученика имамо много талената, али им треба пружити прилику и шансу да то и покажу", истакла је Јоцићева.

Директан пренос "Телетона" можете да пратите 6. децембра у 21 час на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се