Расте нова Сигурна кућа

Захваљујући донацијама прикупљеним у досадашњем току акције РТС "Градимо Сигурну кућу", изградња објекта стигла је до прве плоче, испод које је већ "никло" 125 квадрат метара објекта. Предстоји изградња спрата исте површине а овом динамиком обављаће се и сви преостали грађевински и други радови.

Актуелни подаци у вези са порастом породичног насиља у Србији подстакли су Јавни медијски сервис Србије да иницира и спроведе велику друштвено-одговорну акцију "Градимо сигурну кућу". Нови објекат, склониште за жене и децу жртве насиља, полако "ниче" захваљујујући изузетном одзиву донатора акције , посвећености СО Раковица и великом залагању извођача-колективу предузећа "Станоградња".

Према протоколу о изградњи Сигурне куће, који је РТС потписао са Саветовалиштем против насиља, трећа Сигурна кућа треба да буде изграђена средствима прикупљеним у великој медијској акцији и потом ће бити уступљена на трајно коришћење Саветовалишту против насиља.

Бројне друштвено-одговорне компаније, образовне интитуције, привредни колективи и појединци препознали су ову хуману идеју и одазвали се позиву РТСа да се прикључе акцији.

Осим акције за изградњу треће Сигурне куће, РТС спроводи и медијску кампању за спречавање породичног насиља у Србији.

На свим програмима телевизије, сва три програма Радио Београда и на интернет порталу, новинари РТС реализују бројне извештаје, интервјуе и репортаже са циљем да допринесу ублажавању алармантне статистике у вези са овом друштвеном појавом.

Трећа Сигурна кућа у Београду, пуном паром "расте" захваљујујући великом одзиву донатора-учесника у овој акцији РТС.

Очекује се да ће Сигурна кућа бити комплетно изграђена и опремљена до краја лета 2010.године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво