Читај ми!

Почиње кампања “Питајте када”

У сарадњи НАЛЕД-а и РТС-а почиње кампања "Питајте када" за смањење бирократских процедура. Циљ кампање јесте, пре свега, привлачење инвеститора и отварање нових радних места.

Радио-телевизија Србије и Национална алијанса за локални економски развој почињу кампању "Питајте када" за смањење бирократских процедура. Од данас па до децембра, РТС ће емитовати спотове који указују на тај проблем који грађанима отежава свакодневни живот, а привредницима пословање. Сајт НАЛЕД-а отворен је за све који желе да пријаве неку компликовану процедуру.

Директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић изјавила је да су користи од смањења бирократије вишеструке, а пре свега да што више инвеститора може да дође у Србију и отвори више радних места.

"Држава може да има више прихода од пореза које може да усмери у школе, болнице, путеве и самим тим створи бољи животни стандард за грађане", рекла је Јовановићева гостујући у Дневнику РТС-а.

На питање које ће све процедуре НАЛЕД покушати да скрати на почетку кампање која ће трајати шест месеци, Виолета Јовановић је рекла да ће се водити препорукама које су им дали привредници, а које не захтевају промену закона.

"То су оне процедуре које се могу променити у року од неколико месеци. Конкретно је био захтев да се радно време институције прилагоди радом времену привредника како би они могли да заврше све што је потребно, да све процедуре које су могуће буду обједињене на једном шалтеру", навела је Јовановићева.

Директорка НАЛЕД-а позвала је грађане да се прикључе кампањи, јер је, како је истакла, "притисак на институције најјачи инструмент да се проблем реши".

НАЛЕД је пословна асоцијација која у свом чланству окупља представнике сва три сектора друштва – компаније, општине и невладине организације, који заједно раде на побољшању услова за локални економски развој и пословање у Србији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво