Читај ми!

Сарадња РТС-а и НАЛЕД-а

Радио-телевизија Србије и Национална алијанса за локални економски развој потписале Споразум о сарадњи и почетку реализације кампање за унапређење привредног амбијента, под називом "Питајте када".

Споразум о сарадњи и почетку реализације кампање за унапређење привредног амбијента под називом "Питајте када" потписали су Радио-телевизија Србије и Национална алијанса за локални економски развој.

Циљ је да администрација буде бржа и одговорнија и да грађани могу да пријаве сваку дугу и непотребну процедуру са којом се суочавају.

Споразум су потписали генерални директор Радио-телевизије Србије Александар Тијанић и председник Управног одбора НАЛЕД-а Владимир Чупић.

Чупић каже да ће сви грађани Србије имати прилику да се њихов глас чује. "Сви који су уочили неку непотребну, претерано обимну и скупу или нелогичну процедуру, могу да пријаве НАЛЕД-у, а НАЛЕД ће је проследити надлежним институцијама и то у форми који омогућава њено укидање или мењање", прецизирао је Чупић.

Стављањем потписа на овакав пројекат, РТС наставља низ друштвено одговорних активности.

"РТС, као већ деценију једна од најстабилнијих српских институција, подржаће и стајаће иза сваке иницијативе која може да олакша, побољша и учини живот српских грађана једноставнијим и бољим", истакао је генерални директор РТС-а Александар Тијанић.

Привредници месечно изгубе у просеку више од сат и по на подношење пријава о порезу и доприносима на зараде, што их годишње кошта више од 615 милиона динара. У расправи се чуло да би редове на шалтерима могао да реши увођење електронског сервиса за плаћање.

Џозеф Лаутер, директор УСАИД пројекта за боље услове пословања, каже да резултати једног истраживања показују да само три процента бизнисмена троши мање времена на бирократске процедуре него претходне године. "То значи да ствари не иду на боље", нагласио је Лаутер.

Директорка Фондације за отворено друштво Јадранка Јелинчић истиче да су ове препоруке израз интензивне дебате која тече унутар Србије у којој учествују и привредници и запослени.

Милијарду и 350 милиона евра годишње привреда троши на сувишну папирологију. Додатних 730 милиона евра губи се у шуми непореских намета и надокнада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво