Генерација 2014: Шта слушаш?

Некада се уз звуке гитаре и препознатљиве стихове удварало колегиницама. Старије генерације кажу: “Слушала се другачија мизика.” Шта се променило?

„Музика моје генерације је поп - фолк", објашњава студент Београдског универзитета Марко Маленчић, док његов мађи колега Горан Анђелић каже да више воли такозвану модернију музику, Цецу Ражнатовић, Здравка Чолића, Жељка Јоксимовића и друге домаће ауторе.

Студенткињу Соњу Крстић више привлачи електронска музика, али и фолк звук. „Мислим да наша генерација нема своју музику", сматра Драгана Ткалац.

"Кич и шунд", тако појединци тепају музици сопствене генерације.

„Ја уопште не припадам овом свету, нити ми се допада ова врста музике која се свуда слуша и која се пушта у клубовима и дискотекама. То је фолк музика", наставља Драгана Ткалац.

Свака музика тражи прикладан амбијент, зато студенти "Генерације 2014." најчешће излазе у кафане, клубове, кафиће.

Ипак, постоји нешто је остало исто: има много студената који све чешће одлазе на приватне часове са жељом да науче да свирају неки инструмент, јер се то, како кажу, највише свиђа девојкама и на тај начин могу да их освоје.

Шта је Генерација 2014 ?

"Генерација 2014" је национални мултимедијални пројекат Јутарњег програма Радио-телевизије Србије, конципиран тако да путем ТВ извештаја на програмима Медијског јавног сервиса Србије и друштвених мрежа прати активности студената на факултетима и ван њих.
На друштвеним мрежама Фејсбук и Гулгл плус више од две хиљаде пратилаца активно учествује у коментарисању студентских тема и дилема.
Студенти из Србије који су у иностранству, Јутарњи програм и пројекат "Генерација 2014", могу уживо пратити на Сателитском програму РТС- а или путем интернета -"РТС уживо". Посебан подсајт портала Медијског јавног сервиса Србије посвећен је првој и дугој сезони пројекта "Генерација 2014".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се