“Генерација 2014”- Генерација решава проблеме

Марка и Димитрија смо упознали пре две недеље, они су нови учесници Генерације 2014. На првом снимању изнели су нам неке од проблема са којима се студенти суочавају већ годинама. Договор је да њихови проблеми постану и њихови задаци, односно, Марко и Димитрије у наредном периоду треба да пронађу начин или идеју како би ти проблеми могли да се реше. Помозите им у томе!

 

Марко Маленчић, апсолвент Православног богословског факултета

"Урадио сам анкету са студентима док су чекали у реду у мензи. Ову моју замисао о смањењу гужве у пребукираној мензи су углавном сви подржали. Отишао сам код једног од управника тих ресторана и он ми је дао потрвду да се студенти углавном жале на гужве. Предложио сам да се студентима једног факултета онемогући одлазак у једну мензу, пошто је њима отприлике иста раздаљина између две мензе, а другој мензи је мања гужва. Управник једног од ресторана је рекао да тај предлог не би баш прошао и да је можда боље да се предложи да се код те прве пребукиране мензе отвори још једна менза или бар једна менза која би служила ручак."

Димитрије Гашић, апсолвент Факултета за медије и комуникације

"Моја замисао је била да организујем трибину, у почетку на Факултету за медије и комуникације где ћу довести људе који се баве увођењем интерента као неке врсте учила на факултетима. На пример: предвач касни или неће моћи да одржи предавање у петак или за три сата - то свакако може да окаче на „Моодле" и то виде студенти. Та информација се брзо шири јер су сви повезани. Сада само чекао тај званични папир који би ми одобрио организовање трибине, а онда ће свакако бити кампања на Фејсбук или Твитер страници итд. Моје идеја је била да прво позовемо оне који одржавају сајт Факултета организационих наука, јер је то факултет који је прилично добор развио комуникацију путем интернета, затим би ту био Филолошки факултет који са катедром за библиотекарство покушава исто то да уради. Први корак је да на Фејсбук страници "Генерације 2014." прво организујемо неку врсту обавештавања, која би била увод за каснију кампању."

Шта је Генерација 2014. ?

"Генерација 2014" је национални мултимедијални пројекат Јутарњег програма Радио-телевизије Србије, конципиран тако да путем ТВ извештаја на програмима Медијског јавног сервиса Србије и друштвених мрежа прати активности студената на факултетима и ван њих.

На друштвеним мрежама Фејсбук и Гулгл плус више од две хиљаде пратилаца активно учествује у коментарисању студентских тема и дилема.

Студенти из Србије који су у иностранству, Јутарњи програм и пројекат "Генерација 2014", могу уживо пратити на Сателитском програму РТС- а или путем интернета -"РТС уживо". Посебан подсајт портала Медијског јавног сервиса Србије посвећен је првој и дугој сезони пројекта "Генерација 2014".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије