Генерација 2014: Како решити студентске проблеме?

У претходној сезони пројекта, указали смо на неке од кључних проблема студената у Србији. Један од циљева "Генерације 2014" је да покуша да нађе решења за оне проблеме који студенте највише муче

Биће то заједничка мисија, у којој ће водећу улогу имати наши овогодишњи учесници- апсолвенти универзитета у Србији.

Интернет је ваш: Фејсбук и Гугл + , интернет портал РТС-а!

Марко и Димитрије су  овонедељни учесници Генерације 2014. Марко Маленчић је апсолвент Православног богословског факултета, рођен је 1990 године у Мокрину.  Димитрије Гашић је апсолвент Факултета за медије и комуникације, рођен 1991, из Београда. Са нама су поделили неколико свакодневних студентских потешкоћа: "Проблем је у томе што ми не можемо да пронађемо посао који ћемо обављати, а истовремено имати и довољно времена и за студије и за учење", каже Димитрије.

Он додаје да је проблем и то што предавачи на факултетима често не препознају значај и предности интернета и друштвених мрежа у учењу и раду.

"Друштвене мреже, на жалост, још увек нису добродошле на факултетима али ни интернет. Одбојност према модреним начинима комуникације постоји код већине предавача", додаје Димитрије.

Студенту Марку Маленчићу важна је реформа студентских парламената али и реформа система студенских мензи.

Као најзначајније, студенти београдског универзитета наводе недовољно ефикасну организацију уписа у наредне године, често нејсан систем рангирања,  компликовану процедуру обнављања година и слично. Важно је променити, кажу, и још неке техничке ствари попут начина организовања наставе, уједначавања дужине пауза између предавања...

"Генерација 2014" је национални мултимедијални пројекат Јутарњег програма Радио-телевизије Србије, конципиран да путем ТВ извештаја на програмима Медијског јавног сервиса Србије и друштвених мрежа Гугл плус и Фејсбук,  прати активности студената на факултетима и ван њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије