Генерација 2013. Дипломирала и Драгана Перовић

Ове јесени се завршава прва сезона пројекта Јутарњег програма РТС-а "Генерација 2013", који од марта на "Фејсбуку" и "Гугл плусу" прати више од 1200 људи. Овог јутра, са нама ће поделити искуства Драгана Перовић, од пре неколико дана дипломирани правник. Драганина генерација ускоро би требало да буде у прилици да креира стратегије будућности Србије.

Труд се исплатио.

„Коначно сам дипломирала. Мало је рећи да сам неизмерно срећна, задовољна и поносна на себе због тога. Када вратим филм: саједне стране, ове четири године су прошле јако брзо, а са друге стране, чини ми се да сам студирала читаву вечност - у зависности од тога са које стране се то посматра. Само студирање није испунило моја очекивања јер их нисам имала. Имала сам само жељу и амбицију да то завршим што пре. То сам и остварила. Било је тешко, али када се све сабере, набитније је да верујем и сигурна сам да је вредело."

 Будућност дипломаца у Србији.

„Млади са дипломама у Србији имају знатно лошију перспективу него млади са дипломама ван Србије. Ја и даље верујем да ни једна борба није узалудна. Ја сам ималал више среће, доста сам радила на томе да већ на самом крају студија знам шта ћу и како ћу даље. Моји планови су остварење онога што сам и желела. Добила сам прилику за приправнички стаж у једној од најбољи адвокатских канцеларија у Крагујевцу. Са једне стране то је посао и рад, а са друге то је наставак учења.

Избор између даљег школовања и праксе за мене је био једноставан због прилике коју сам добила, тако да за сада не настављам школовање, већ радим. Мада сам сигурна да на почетку праксе ћу све испочетка морати да учим. Чека ме полагање правосудног испита за две године. То је један велики посао који треба да се одради. О докторским и мастер студијама за сада не размишљам. Али, свакако да постоји и та могућност, за неколико година."

Ускоро „Генерација 2014"

„Генерација 2013" је мултимедијални пројекат Јутарњег програма Радио- телевизије Србије, конципиран тако да путем друштвених мрежа Гугл плус и Фејсбук и извештаја у програму РТС- а, прати активности студената завршних година основних и мастер студија универзитета у Србији. На друштвеним мрежама Фејсбук и Гугл плус до сада је више од 1200 пратилаца који активно учествују у коментарисању студентских тема и дилема, у оквиру пројекта „Генерација 2013".

Од наредног месеца почиње други серијал пројекта, под називом „Генерација 2014". Сви студенти завршних година основних, мастер и докторских студија, имаће прилику да путем друштвених мрежа Фацебоок, Гоогле плус и на званичном сајту Радио-телевизије Србије, аплицирају за учешће у пројекту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије