Марко Негован: Први дипломац Генерације 2013

Пре пола године почели смо пројекат "Генерација 2013". Пратили смо апсолвенте завршних година различитих факултета. Причали о њиховим животима, плановима али и о проблемима других студената. Сетићете се вероватно Марка Негована- он је управо дипломирао и прве утиске након завршетка поделио са нама.

Подсетимо се: Марко Негован је студент Факултета за медије и комуникације. Дружељубив. Обожава спорт, посебно фудбал. Од средње школе се бави писањем кратких прича и поема. Жеља му је да покрене успешан посао у Србији.

Марко каже: „Страх од неуспеха не постоји у мом речнику јер као што је чувени Дел Бој Тротер рекао: "Онај ко не рескира, не профитира!"

"И ево овде где је све почело - на Факултету за медије и комуникације, неколико месеци касније. Нећу рећи да се завршава јер остајем овде да радим. Завршио сам коначно са факултетом и затворио сам један важан сегмент свог живота. Настављам да радим на факултету као асистент. Биће то једна нова, занимљива прича. Поносан сам што сам завршио овај факултет јер сам, пре свега, променио начин размишљања. Потпуно другачије размишљам, потпуно другачије све посматрам и другачије се водим кроз живот. Први пут ћу се наћи са друге стране катедере. Наравно, све оно што сам научио да је добро у предавањима за протекле четири године ћу покушати сам да применим. Покушаћу да се нађем, колико год могу, да им помогнем, у по дана и ноћи, ако им нешто треба, да будем тај који ће бити ту. Мислим да је то главна улога. Донео сам одлуку да будем асистент јер желим једнога дана да постанем професор. Милсим да могу да покренем младе, а то је управо оно о чему смо разгварали протеклих месеци у пројекту Генерација 2013. То је најбољи начин. За ових пар месеци колико сам радио на овом пројекту, највеће искуство је било оно у раду пред камером. То је за неме било ново искуство. Оно што је добро је то што сам научио како изгледа цео свет о коме негде читам и знам теоретски. Видео сам како то изгледа у пракси. И када ми не будемо били ту као учесници у пројекту бићу на располагању да помогнемо и новој генерацији студената. Суштина овог пројекта није била самопромоција већ помоћ студентима", закључује Марко.

Шта је Генерација 2013. ?

„Генерација 2013" је мултимедијални пројекат Јутарњег програма Радио- телевизије Србије, конципиран тако да путем друштвених мрежа Гугл плус и Фејсбук и извештаја у програму РТС- а, прати активности студената завршних година основних и мастер студија универзитета у Србији.

На друштвеним мрежама Фејсбук и Гугл плус до сада је више од 700 пратилаца који активно учествују у коментарисању студентских тема и дилема, у оквиру пројекта „Генерација 2013".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије