Милица Јаневски

Припада првој генерацији студената глуме, коју је у својој педагошкој каријери, на Академији уметности у Новом Саду, примила у класу професорка Јасна Ђуричић.

Након завршених академских студија,  завршила је и мастер студије глуме код професора Томија Јанежића, а потом је врло марљиво и темељно градила своју позоришну каријеру играјући у Народном позоришту Сомбор, Српском народном позоришту, Шабачком позоришту, Југословенском драмском позоришту, Битеф театру, сарађујући са прослављеним редитељима попут Кокана Младеновића, Горчина Стојановића, Томија Јанежића, Јане Маричић,Ђурђе Тешић.

Улога Зорице Гајић у серији Кости сценаристе Николе Коље Пејаковића и редитеља Саше Хајдуковића отворила јој је врата телевизијске и филмске продукције. Уследиле су улоге у серијама Адвокадо, Убице мог оца, Бунар, Пад, Деца зла, Кожа, Тома као и у филмовима Отац, Усековање, Покидан, Недеља.

Недавно је на сцени Мира Траиловић Атељеа 212 одржана премијера представе Нестајање , савременог хрватског драмског писца, Томислава Зајеца, у режији Сање Митровић, у којој гошћа данашњег Клуба 2 , Милица Јаневски, тумачи једну од улога, а то је и један од повода за наш разговор.

Емисију уређује и води Јелена С. Перић

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије