Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

У данашњој емисији „Невидљиви људи“ емитујемо размишљања доктора рачунарских наука и инжењера електронике Драгољубом Покрајцем, који се годинама бави изучавањем старих звучних записа, дискографије и радиофоније.

Између осталог, пронашао је снимак репортаже са сахране Краља Александра 1934. године, једини познати звучни снимак говора Кнеза Павла 1939, снимак преноса претече Песме Евровизије из 1937. и снимак америчке драме о Дражи Михаиловићу из 1942. Проучавајући снимање звука на предратном Радио Београду и емитовање народне музике са грамофонских плоча у радио програмима 1931-1933, дошао је до изузетно занимљивих закључака у вези са реализацијом емитовања програма уочи Другог светског рата, а љубав према старим снимцима и музици упутила га је и на изучавање биографије и репертоара Мијата Мијатовића… Пошто Драгољуб Давид Покрајац живи и ради у САД, Драгослав Симић је искористио његову недавну кратку посету Београду и захваљујући њему ћемо моћи да чујемо овај материјал.

У редовној рубрици „Кутија за памћење“ ове суботе емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са редитељем Младомиром Пуришом Ђорђевићем, који је рођен пре тачно једног века, 6. маја 1924. године у Чачку. Ови разговори вођени су за циклус емисија „Гост Другог програма.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара