Читај ми!

О финском филму и 20. Загребдоксу

Јана Пускала, Тиа Kуово и Ненад Пуховски

Током прошле недеље у Дворани културног центра, београдска публика је имала прилике да се сретне са филмовима из Финске у оквиру Недеље финског филма. Духовити, песимистични, уврнути и надреални, филмови који постављају права, интригантна питања и проналазе људскост и топлину тамо где делује да смо је одавно изгубили, истакао је селектор Стефан Арсенијевић.

Данас у Филморами о финским филмовима говоре Јана Пускала, шефица Међународног одељења Финске филмске фондације и редитељка Тиа Kуово, млада нада финске и европске кинематографије, која се у свом дебитантском филму бави породичним односима и покушајима да се пронађе повезаност, у чему се не успева баш увек.

О двадестетом издању Загребдокса који је почео у недељу у Загребу, говори уметнички директор и оснивач фестивала професор Ненад Пуховски. На богатом програму су 102 филма, а за награду Велики печат такмичи се 19 филмова у међународној и 21 филм у регионалној конкуренцији. Од самог почетка фестивал је оријентисан на уметничке, ауторске докуметараце који су се бавили контроверзним темама.

Емисију уређује и води Невена Матовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво