Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Поводом великог јубилеја, стогодишњице постојања, на Дан државности Републике Србије, Радио Београду је додељен Сретењски орден првог степена.

На Светски дан радија, 13. фебруара је на Факултету драмских уметности, у реализацији Катедре за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе одржан богат трибински програм који је рефлектовао изазове са којима се радио у савременом медијском пејзажу суочава.

Једна од дискусија била је посвећена радију као медију цивилног друштва. Представници community медија из Европе представили су своја вишедеценијска искуства у вођењу медија заједнице. Наши саговорници били су Сабине Фрацке (Radio FreeFM из Улма), Тамаш Јамриско (Radio Eper из Будимпеште), Акош Черхати (Civil Radio из Будимпеште) и модератор овог разговора Давид Кемењи (пројекат Danube Streamwaves).

У редовној рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са драмском уметницом Рахелом Ферари. Ови разговори вођени су за циклус емисија „Гост Другог програма" 1976. године, а прошло је тачно три деценије од одласка вољене глумице.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара