Читај ми!

Током празника, заштитите се од крпеља

Они који ће првомајске празнике провести у природи требало би да поведу рачуна и о томе да не понесу неког крпеља са собом. Поједини делови земље, попут Фрушке горе и Београда су ендемска подручја за крпеље, а посебно забрињава податак да је, бар у Београду, више од 50 одсто њих заражено бактеријом која може изазвати Лајамску болест. О томе је Николина Миљковић разговарала са докторком Соњом Гиљачом, епидемиологом у Градском заводу за јавно здравље.

Удружење студената технике Европе - БЕСТ Београд, четрнаести пут заредом организује семинар дизајна и брендирања,Best design WEEK, који ће се одржати од 18. до 24. маја на Факултету организационих наука. Пријављивање за учешће траје до до 9. маја, а наше гошће тим поводом су Андјела Петричковић и Наталија Окрајнов.

Бранко Вукашиновић нам доноси причу о томе да се у борбу против никотинске зависности укључила и ученичка компанија "Маша и мед" Средње школе "Добрица Ерић" у Книћу. Они су осмислили лабело против пушења.

Многи ће првомајске празнике прославити традиционаним роштиљањем у природе, па ћемо од људи из Горске службе спасавања добити савете како да се понашамо и безбедно ложимо ватру током излета.

У Лозници, Тршићу и Бањи Ковиљачи данас и сутра на програму је Интернационални фестивал Живих статуа и уличних свирача Статуе фест.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара