Kineski čaj: Zdela čaja greje srce

Neki možda ne znaju da u Kini svako godišnje doba ima svoj čaj. Čaj čoveka približava prirodi i pomaže mu da se lakše opusti i oslobodi stresa. Čaj se polako sprema i nikada se ne pije vreo.

Iako ga danas gaje u pedesetak zemalja i gotovo dve trećine stanovnika naše planete pije čaj, Kina je njegova postojbina. U botanici postoje tri vrste čajnog drveta: vrlo visoko čajno drvo, srednje čajno drvo i žbun čaja, dok po kineskoj klasifikaciji postoji šest vrsta čaja: beli, žuti, zeleni, olong, crni i cvetni.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом