Borderland Soundtrack – Ja sjećam se, 05. emisija

Uprkos mržnji većine, posledicama ratova i "tvrdim" granicama na Balkanu muzičari i njihova publika obnavljaju pokidane veze. Bili su to emotivni susreti koji su nosili mnogo značajniju poruku od one muzičke.

Slovenija se javlja kao neutralna teritorija na kojoj se organizuju prvi koncerti rok muzičara iz Srbije i Hrvatske. Značajan je bio i prvi zajednički koncert u Sarajevu za obnovu železničke stanice na kojem prvi put zajedno nastupaju bendovi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Istaknut je i značaj "Art & Music" festivala u Puli kao jedine "slobodne teritorije" u Hrvatskoj tokom devedesetih godina, prvo za slovenačke i hrvatske bendove, a potom i za srpske. U ovoj epizodi govore: Nenad Marjanović Fric (KUD Idijoti), Ante Perković, Igor Bašin, Petar Janjatović, Mile Kekin (Hladno Pivo), Vladimir Kozbašić Pećinko, Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap), Branko Golubović (Goblini), Luka Benčić (My Buddy Moose), Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i drugi.

Serijal dokumentarnih TV emisija Borderland soundtrack autorke Brankice Drašković bavi se ulogom i značajem muzike u kulturi otpora i razvojem kulturne saradnje na postjugoslovenskom prostoru iz ugla nekoliko generacija muzičara koje vode iste vrednosti u tom angažmanu.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво