Filmska hronika , Ti dani te godine 1959.

Emisije dokumentarnog programa Filmska hronika,bave se važnim dešavadžima u tadašnjoj SFRJ i svetu. Ovoga puta gledaoci će videti koji su događaji obeležili „te dane i tu 1959. godinu“.

Pre tačno 61 godine, predsednik SFRJ Josip Broz Tito bio je na tromesečnoj turneji po Aziji, Africi i zemljama Evrope, a po povratku u Jugoslaviju, na ostrvu Brioni ugostio je belgijsku kraljicu Elizabetu i Če Gevaru. U Jugoslaviji su te godine boravili i američki astronaut Luj Armstrong i glumac Orson Vels koji je snimao film u Zagrebu, gde je te 1959. godine sagrađen prvi neboder sa 16 spratova. U tamošnjoj Radio-industriji počela je proizvodnja televizora, a u Beogradu gradnja Toplane. U Priboju je proizveden prvi jugoslovenski automobil hladnjača. Ljubitelji pozorišta u Prištini gledali su treću premijeru na albanskom jeziku - predstavu „Ožiljak", a u Opatiji na Festivalu zabavne muzike prva nagrada je pripala pesmi „Mirno teku reke", koju je pevao Dušan Jakšić.
Ovo su samo neki od događaja po kojima je ostala upamćena 1959. godina. Brojni snimci sačuvani od zaborava, u ovoj emisiji Programskog arhiva RTS-a, svojevrstan su istorijski dokument, vredan pažnje.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво