U hodu- Depresija

Ako se na trenutak zainteresujete na internet pretraživanjima za reč "Depresija" izaći će vam beskrajan spisak poznatih ličnosti iz sveta, koji su na neki način bili zahvaćeni ovim oboljenjem, i nemaju nikakav problem da o tome pričaju, ali ne i u Srbiji.

U Srbiji o toj temi govore isključivo lekari, kao da se to dešava negde drugde i nekom drugom, ali statistike pokazuju potpuno različitu sliku.

U Srbiji ovo oboljenje spada među vodećim poremećajima zdravlja, poslednjih deset godina. Sve više mladih ljudi je na antidepresivima... Čini se, sve više radimo kako bi nam bilo bolje, a sve smo dalji od svoje suštine...
Jedan moj sagovornik je rekao "Kada izgubi sebe, čovek psihološki umre. To je ta preterana cena, koju ne mora da plati. Toliko udaljavanje od sebe je ne samo nepotrebno, nego može biti i "kraljevski put" u nesrećan život. Ono je u nekom delu nužno... Neku cenu ovom svetu morate platiti. Kolika je, to je tajna mudrosti. Činjenica je, međutim, da se većina isuviše jeftino prodaje".

 

Autorka emisije Jelena Svetličić razgovarala je sa Ivanom Ergićem bivšim fudbalerom, Aleksandrom Krunić slobodnom umetnicom, Zaharijem Trnavčevićem novinarom i dr Milanom Milićem.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво