Stranac u Srbiji-Ralf van der Zijden

Mladić koji kruži po Beogradu biciklom i pokazuje grad stranim turistima je Holanđanin Ralf van der Zajden. Po završetku studija radio je za vladu Holandije, a potom kao savetnik gradonačelnika Haga. Međutim, česta putovanja u Beograd, Zagreb, Sarajevo učinila su da upozna i zavoli Beograd , tako da 2011. godine odlučuje da napusti posao i preseli se u Beograd.

Tu je osnovao turističu agenciju „Ibike Belgrade" i sada oragnizuje stranim turistima biciklističke ture razgledanja grada. Ovog puta na biciklističku turu poveo je svog prijatelja Kaspera, takođe Holanđanina, da bi ga proveo kroz istorijska mesta vezana za period bivše Jugoslavije. Za njega vožnja bicikla ne predstavlja samo posao i način života već i promociju biciklizma u Srbiji.On se zalaže za bolje uslove za bicikliste u gradovima, učestvuje u organizovanju biciklističkih festivala obezbeđujući podršku svoje zemlje i Ambasade kraljevine Holandije u Beogradu. U emisiji govori o prednostima vožnje bicikla u odnosu na automobil i druga prevozna sredstva.

„Mladi ljudi u Srbiji se žale da ne mogu da pronađu posao. Ralf je,pak, odmah po dolasku u Beograd započeo svoj privatni posao . Odrekao se, kako kaže u emisiji, svoje visoke plate zarad čiste ljubavi prema Beogradu i srpskog načina života.Ali, ne samo to.On poručuje mladima u Srbiji da iskoriste vreme da pronađu posao dok još uvek žive u roditeljskoj kući i nemaju troškove za stan i hranu. On predlaže da mladi obiđu gradove u susednim zemljama i vide šta tamo drugi rade i njihovo iskustvo iskoriste za sebe.Tako je Ralf video u Berlinu kako se trabant koristi u turističke svrhe, i po ugledu na to, počinje ove zime da organizuje turističke ture jugom po Srbiji," kaže Ranka Jakšić, urednica emisije „Stranac u Srbiji".

Autor i urednik emisije - Ranka Jakšić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво