Stranac u Srbiji-Gertruda Katongo Čanda Kejt

Gertruda Katongo Čanda je ćerka zambijskog diplomate. U vreme kada je otac dobio službu u Libiji, i cela porodica tamo boravila, Gertruda je imala 19 godina.

Neobičan susret na plaži sa Bojanom, građevinskim inženjerom na radu u Libiji, i ljubav na prvi pogled doveli su je vrlo brzo u Niš. Već sedam godina živi tu sa suprugom Bojanom Ilićem i ćerkama Sarom i Emom. U Nišu i Niškoj banji, gde radi u jednom kafiću, poznata je kao Kejt.

U emisiji ona govori o dobrom odnosu sa svekrvom, o opčinjenosti Kopaonikom, o svom temperamentu i potrebi da radi i bude aktivna, o želji da ponovo vidi porodicu u Zambiji.
U razgovoru sa Bojanom saznaćemo šta je on sve učinio da joj ugodi i učini da joj period po dolasku bude prijatan i da se što pre prilagodi našem načinu života, o tome kakve uticaje ima Kejt kao afrička žena na nišku sredinu, kao i o njihovom zajedničkom radu u muzici.
Po dolasku u Niš, Bojan je shvatio da Kejt može vrlo brzo da nauči da svira gitaru i priključi se njegovoj grupi "Boy jan". Rad na novom albumu, briga o porodici i deci i dalje produbljuju njihovu ljubav, koju su doneli iz Libije da je sačuvaju u Nišu.

Autor i urednik: Ranka Jakšić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво