Stranac u Srbiji- Špankinja Rakel,titl. verzija

Španjolka Rakel Ruiz je svoj život u Madridu i na Kanarskim ostrvima zamenila za život u Požegi, rodnom gradu supruga Miloja, koji je odlučio da se posle 30 godina rada u inostranstvu vrati u zemlju i obnovi zapušteno porodično imanje.

Tako, od pre godinu dana Požega kuca srcem vrelog španskog temperamenta. Rakel je počela da promoviše špansku kulturu: otvorila je školu za flamenko, povezuje Srbe i Špance kako bi se preko interneta učio španski jezik, organizuje manifestacije na kojima mogu da se degustiraju specijaliteti španske kuhinje.

Bračni par Tripković je zaljubljen u netaknutu prirodu okoline Požege, te svako jutro odlaze na vidikovac u naselju Loret da sačekaju izlazak sunca, koji ih nanovo podseti na još jedan dan čvrste zajedničke ljubavi, koja ih je i dovela u Srbiju.

Rakel je spremna da se integriše, da povezuje i ukršta kulture dva naroda, te se trudi da što više razume i nauči srpski jezik. Do tada će se konverzacija odvijati na oba jezika a Poževljanke i deca koja dolaze na časove flamenka će progovoriti španski, što će se i videti u ovoj emisiji. 

Reditelj Ivana Stivens 

 

Autor i urednik Ranka Jakšić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво