Trag- Na tragu netaknutog 2 deo

Stazama kroz Srbiju i Crnu Goru, ekipa RTS-a pratila je više od stotinu zaljubljenika u planinski biciklizam koji su krajem juna iz Kraljeva krenuli ka Ulcinju. Entuzijaste i zaljubljenici u prirodu popeli su se na Zlatibor, Zlatar, Kamenu Goru, Žabljak, Krnovo i Rumiju pričajući priču o teškoći unutrašnjeg traganja i lepoti nedirnute prirode.

U prvom delu smo zabeležili svojevrsno putovanje kroz vreme, istoriju, kulturu i život. Pratili smo ih od Kraljeva do graničnog prelaza sa Crnom Gorom u planini, između Kamene Gore i Pljevalja, koji je "otvoren" samo za ovu ekspediciju. Uz ljubav prema prirodi i uzbuđenje koje nosi ovaj sport, izborili su se sa hladnom planinskom kišom koja ih je iskušavala od Zlatibora do Kamene Gore.

Sada je pred biciklistima još 335 kilometara kroz Crnu Goru do Ulcinja. Put ih vodi kroz grad rudara, ali predlima gde ih nije gušio otužan miris uglja, već mamio miris nadaleko poznatog pljevaljskog sira.
Na Žabljaku, uz dvoje mladih koji su uživali u jahanju durmitorskim prostranstvima, maratonci su bicikle zamenili konjima.
Put između vetrenjača na Krnovu, pored vodopada Crnjak, preko Carevog mosta u Nikšiću i Rumije, sa kojih je najbolji pogled na Skadarsko jezero i Jadran.
U Ulcinju nije bilo pobedničkog postolja. Svi su pobedili u trci u kojoj su se borili sa sobom i ispitivali granice sopstvene izdržljivosti, svi su bili nagrađeni lepotom prirode koju su spoznali i otkrićem nedirnutog u njoj.

Autor emisije: Nemanja Jakovljević
Reditelj: Bojan Vorkapić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво