Oko magazin- Dogodine u Jerusalimu

Veliki dani za Izrael, da parafraziramo Donalda Trampa. Od subote uveče (12. maj 2018) kada su pobedili na Eurosongu u Lisabonu do ponedeljka-14. Maja, kada su Džarad Kušner i njegova supruga Ivanka Tramp ipak otvorili američku ambasadu u Jerusalimu. Dan kada je stvorena država Izrael Palestinci obeležavaju kao Dan katastrofe a ove godine zbog svega ovoga i videli smo katastrofu, nove sukobe u pojasu Gaze koji su već odneli na desetine života. Šta se upravo dešava a šta će da bude dogodine u Jerusalimu?

Kada ulicima Beograda prošeta prava vučica mnogi pomisle da je pobegla iz zoološkog vrta. Ipak, još od čuvene šimpanze Samija nije bilo spektakularnih bežanja iz Vrta dobre nade. Niko ne zna odakle se pojavila vučica koja je sada u zoološkom vrtu ali o njoj i drugim divljim životinjama brine veterinar Jožef Ezveđ. Ono što je Jožef u Zoo Vrtu, to je Stanko Minić na selu a Budimir Grubić u gradu. 24 sata sa veterinarima na terenu provela je ekipa Oko magazina.

Posle priče u kojoj smo videli kako ljudi pomažu životinjama gledamo kako životinje pomažu ljudima. Delfinska terapija preporučuje se deci i ljudima koji boluju od depresije, straha, daunovog sindroma i svih poremećaja u ponašanju. Za lečenje uz pomoć delfina ne mora se više putovati na Karibe ili u Španiju sada je to moguće i nešto bliže, u Turskoj. Posetili smo delfinarijum u Bodrumu.

Urednik emisije: Gorislav Papić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво