Oko magazin- Grušanović, Milić od Mačve

Dve nesvakidašnje priče o dva nesvakidašnja čoveka koji su nekada dominirali pod obručima a danas su uspešni poljoprivrednici. Igrali su na istoj poziciji i na različitim nivoima ali im nije bila bitna samo košarkaška lopta.

Pre samo 20 godina, 1998, iz naše JUBA košarkaške lige, Partizan je igrao fajnal for, Zvezda finale evropskog Kupa Koraća a Beobanka četvrtfinale Kupa kupova. A kad su te ekipe dolazile u Šabac Mijailo Grušanović bi im davao po minimum 20 poena. I to pošto je celo jutro proveo na njivi ili posle utakmice seoskog fudbalkog kluba gde je bio centarfor. Tajna je kažu u tome što je povredio ruku u saobraćajnoj nesreći i više nije mogao da je ispravi, ali ni da promaši koš. Na ju tjubu ni u televizijskim arhivama ne postoji nijedan snimak njegovih utakmica pa može samo da se priča kako je, na primer u 40. godini u Novom Sadu ubacio 50 poena ili kako je igrao do 48. godine života.

A kao što Mikan nikad nije hteo da napusti zemlju Miličić joj se vratio posle svega. I kao što se uoči ovog drafta licitira da li će Luka Dončić biti prvi, drugi ili treći pik, tako se pre tačno 15 godina licitiralo koji će pik da bude Darko Miličić. Naposletku, veliki Džo Dumars uzeo je Miličića ispred Karmela Entonija i Dvejna Vejda ali je Darko srećniji na telečkoj visoravni danas nego što je nekad bio u Detroitu, Njujorku i Bostonu. O završenoj karijeri košarkaša i tek otpočetoj karijeri poljoprivrednika govori priča snimljena između Sivca i Apatina.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво