Oko magazin- 14.4.2019. Džulijan Asanž, poslednji zvižduk

"Snimci ambasadora Ekvadora koji u ambasadu poziva tajnu policiju, kako bi iz zgrade izvukli - svidelo vam se to ili ne - nagrađivanog novinara, završiće u istorijskim udžebnicima. Asanžovi kritičari mogu da se raduju, ali ovo je mračan momenat za slobodu govora", ocena je Edvarda Snoudena, koji je posle 11.aprila ostao sam protiv svih.

I sad tek zanimljivo zvuči savet Asanža Snoudenu da ne ide u Latinsku Ameriku nego u Rusiju. Koliko je Asanž promenio svet i šta se sve dešavalo za njegovih sedam godina samoće?

Evropski izbori 2019. bili su borba za dušu Evrope, rekao je kandidat socijalističkog bloka za predsednika Evropske Komisije Frans Timermans. U toj borbi za dušu otvarene su razne teme pa je tako u prvoj debati francuskih kandidata postavljeno pitanje: Da li bi Srbija trebalo da ostane članica Evropske unije?

O filmu "Balkanska međa" početkom aprila govorilo se pre svega u Rusiji i Srbiji a za prelazak ovih granica zaslužan je londonski Tajms. Poznati engleski dnevnik zaključio je da ruski film ne daje realan prikaz dešavanja na Kosovu 1999. već da je reč o ruskoj propagandi koja potkopava regionalni mir. Da li su onda neki pređašnji filmovi koji je Zapad snimao o bivšoj Jugoslaviji učvršćivali mir na ovim prostorima. Ili su dometi i američkih i ruskih filmova ipak precenjeni?

Urednik emisije Gorislav Papić

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво