Moja generacija Z, 43-44

Igrana serija "Moja generacija Z" govori o tinejdžerima koji su nasledili čuvene "milenijalce", generaciji "Z", odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji). Serija je snimljena u zajedničkoj proizvodnji Radio-televizije Srbije i izvršne produkcije "Original Film", ima 44 epizode a režirali su je Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić. U serijalu o odrastanju, tradicionalno jednom od najpopularnijih podžanrova na ovim prostorima, pratimo junake iz dva razreda (iz plave i crvene smene) u prvim danima nove školske godine u kojoj će doneti važne životne odluke. Dramaski zapleti, oplemenjeni humorom i muzikom govore o dilemama i problemima ali i radostima u životu mladih u Srbiji, njihovim roditeljima i profesorima.

Svi se spremaju za ekskurziju i veoma su uzbuđeni. Bojana i Mihajlovo razgovaraju i naslućuje se da bi na putu konačno mogli da reše sve nedoumice i započnu vezu. Borko nabavlja alkohol za celo društvo a Adrijana obilazi radnje i drogerije kako bi kupila sve što joj treba za putovanje. Kaća i Koska planiraju prvi javni nastup na ekskurziji. Svi imaju puno planova, ali neki od njih će se sigurno izjaloviti. Ljiljana saopštava Bojani da je dobila ponudu za još bolji posao ali to podrazumeva ponovnu selidbu u drugi grad.

Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević i drugi.
Urednik serije: Marko Novaković
Scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver i Branislav Černjev  

broj komentara 0 pošalji komentar