Fabrika šećera, 1-4

Boris Miljković,osvedočeni i nagrađivani kreativac, autor „Rokenrolera“, tv filmova „Ruski umetnički eksperiment“ i „Šumanović-komedija umetnika“, 2016. godine, posle tri decenije, ponovo je za gledaoce RTS-a spremio „novu igru“ - dokumentarnu tv seriju- svojevrsni televizijski eksperiment „Fabrika šećera“.

Dokumentarna serija "Fabrika šećera" je privatna istorija jedne zemlje koje više nema. Istovremeno, to je i priča o jednom neobičnom mestu i ljudima koji su ga obeležili.

Od pripovedačevog oca Petra (koji je na mnogo načina povezan sa sudbinom Egipta i Jugoslavije, kao i sa kućom u kojoj se danas nalazi ambasada Republike Srbije u Kairu), preko samog pripovedača (Boris Miljković) koji se zatekao u toj istoj kući 1991. godine (na početku raspada Jugoslavije), sve do kairskih prijatelja pripovedača i njihovih iskustva, u kojima su i Egipat i Jugoslavija važne stanice na životnom putu.

TV serija "Fabrika šećera" projekat je Kulturno-obrazovnog program RTS-a. Realizaciju projekta pomogla je ambasada Republike Srbije u Kairu.
Scenario, režija i naracija: Boris Miljković
Učestvuju: Mahmud, Nada Dugonjić-Holt, Svetlana Todorović, Raško Miljković, Dragan Bisenić, Maja Sorić, Ivan Iveković, Adam Henein, Hani Sabet, Niša Sursok, Hana Radi, Hasan.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво