Ono malo časti, TV film

Film „Ono malo časti“ u produkciji RTS-a snimljen je prema motivima pozorišnog komada Bratislava Petkovića "Legija časti", koju je, zajedno sa autorom drame, napisao reditelj filma Filip Čolović.

Oktobra 2001. godine u Beogradu novinarka rubrike "Aktuelnosti" radi intervju sa Tanaskom Rakićem, sinom srpskog borca iz prvog svetskog rata Temeljka i bivšim udbašem, koji je i sam sada penzioner i živi povučeno u jednoj baraki.

Razgovor ih odvodi u 1953. godinu. Tanasko oživljava sećanje na tadašnji susret Milunke Savić, narednika srpske vojske i kapetana Blagoja Petrovića, koji se odigrava u jednoj beogradskoj kafani u vreme posete Nikite Hruščova Jugoslaviji.
Kroz evociranje uspomena iz Velikog rata, bitaka i ranjavanja kroz koja su prolazili, Milunka, Blagoje i Tanasko, uz preplitanje scena od 1914. do 2001. godine, ispovedaju priču o vremenima u kojima se, na sličan način, događaju istovetni zaboravi i nepravde onima koji su svoje živote časno polagali na oltar otadžbine

Uloge u TV filmu "Ono malo časti" tumače:
Ljiljana Blagojević (Milunka Savić), Miodrag Krstović (Blagoje Petković), Toma Kuruzović (Tanasko Rakić), Nikola Rakočević (Tanasko Rakić, u mladim danima), Sonja Kolačarić (novinarka) i Vladislav Mihailović (fotograf).

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво