Zver na Mesecu, TV teatar

Posle nezaboravnog „Garderobera" Ronalda Harvuda, u režiji Dejana Mijača, koji je Dramski program RTS na jesen 2015. emitovao u znak obeležavanja deset godina od smrti Ljube Tadića, u okviru serijala TV teatar, gledaoci će imati zadovoljstvo da ponovo uživaju u predstavi „Zver na mesecu" Beogradskog dramskog pozorišta.

Ova proslavljena predstava, autora Ričarda Kalinoskog, nagrađena Nagradom „Molijer", govori o sudbini Jermenina, igra ga Nebojša Dugalić, koji je, kao dečak, čudom preživeo pokolj u domovini, i bio svedok smrti svojih najbližih. Kasnije, u Americi, postaje fotograf, koji opsesivno pokušava da ovekoveči i zaustavi život...Iz domovine, umesto preminule, stiže mlada Jermenka, da bi postala njegova supruga, Paulina Manov. Kako ne može da zatrudni, ona se vezuje za dečaka iz sirotišta, koga nezaboravno igra nedavno preminuli velikan srpske scene, Vlastimir Đuza Stojiljković.

Predstavu „Zver na Mesecu", koja je dugi niz sezona bila na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta, režirao je Nebojša Bradić. TV teatar, koji čuva najbolja ostvarenja sa srpskih pozorišnih scena za istoriju teatra, „Zver na mesecu" je snimio Miško Milojević.
Urednica: Dragana Bošković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво