Ostavi sve i čitaj: Vladimir Arsenijević

Pisac, prevodilac, osnivač i direktor Udruženja Krokodil, Vladimir Arsenijević u emisiji Ostavi sve i čitaj kaže: „Knjige su svuda oko nas. I ko želi da čita, taj će knjige otkriti pre ili kasnije“.

Baveći se uspostavljanjem kontinuiteta u književnom i kulturnom prostoru bivše Jugoslavije, Vladimir Arsenijević za Ostavi sve i čitaj govori o zajedničkom senzibilitetu, nasleđu i jeziku; o jedinstvenoj književnoj platformi; o zajedničkoj čitalačkoj publici i njihovim izmenjenim potrebama u dobu izmenjenih kulturnih obrazaca.

Kao najmlađi dobitnik NIN-ove nagrade, Vladmir Arsenijević pokušava da definiše pojavu pisca u savremenom svetu, fenomen skribomanije i književne hiperprodukcije u vremenu vizuelnih medija i zajednički imenitelj književnog stvaralaštva na srpskom jeziku. Na kraju, Vladimir Arsenijević govori o svojim čitalačkim navikama, referentnim naslovima iz lične biblioteke i o razlozima zbog kojih čitanje nikad neće biti anahrona duhovna disciplina: „Za mene, čitanje je ogromno putovanje kome ne mogu da nađem poređenje sa bilo čim drugim što postoji".

Autor i urednik emisije je Gorica Zarić, reditelj Ivan Milanović, muzički urednik Nevena Popović.

Repriza, 20. novembar u  04:05 i 12:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво