Mira Adanja Polak: Ekskluzivno – Rizičan život Vere Cedrel

Posao Vere Cedrel samo je naoko zanimljiv i dinamičan. Ova žena nosi glavu u torbi. Srela sam je pre nekoliko godina, gde je na Bliskom istoku išla sa ratišta na ratište.

Njen posao je tamo gde gde je kriza, gde je već izbio rat ili tek treba da izbije. Vera Cedrel naprosto mora biti tamo. Vera Cedrel je novinar sa naših prostora. Srela sam je slučajno; tada je imala stan u Crnoj Gori.

Radeći za agenciju čiji je suvlasnik WTN, poznata je u svetu po mnogobrojnim ekskluzivama koje je donela sa ratišta Bliskog istoka. Vera Cedrel ima sina koga od njegove šeste godine vodi svuda sa sobom, imajući uvek osećaj krivice zbog stalnog boravka na terenu i toga da možda nije dovoljno dobra majka. Njen sin postao je snimatelj.

Razgovor sa Verom Cedrel snimljen je u periodu njenog opuštanja u kući u Herceg Novom. Ova žena napisala je tri knjige o Sadamu Huseinu. Tragala je za hemijskim oružjem u Iraku. Govori o tome kako može da propadne šestogodišnji novinarski trud samo zato što je jedna svetska vest potrla drugu.

Koliko i da li novinar koji je usko specijalizovan za ratišta može da ima normalan život? Kako gleda na život i koliko traje novinarska strast? Šta Vera Cedrel prvo pomisli kada zazvoni telefon?

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво