Na veslu priča: Lucija Đurašković

Lucija Đurašković rođena je 1960. godine u Kotoru. Diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru. Istoričar je umetnosti, muzejski savetnik i likovni kritičar.

Od 1985. godine zaposlena je u Kulturnom centru Budva, današnjoj JU Muzeji i galerije Budve, čija je direktorka u drugom mandatu od 2017. godine. Inicijator je i organizator manifestacije Ljubišini dani. Od 2004. godine je član Odbora za etnologiju CANU. Godine 2015. je bila selektor prestižnog 37. Likovnog salona 13. novembar na Cetinju. Autor je šest monografija, velikog broja scenarija za RTCG i TV Budva. Glavni je urednik četiri monografije. Na Radiju Budva uređivala je i vodila emisiju Tragom kulturne prošlosti Budve. Objavila je veliki broj stručnih radova, likovnih kritika i tekstova vezanih za kulturnu baštinu Crne Gore.

Neko je morao da započne. Ko je prvi poverovao? Ko je ispričao istinu? Stvaranjem, rođenjem, žrtvom, vaskrsenjem... Ili je istina očigledna? Samo nismo uvek bili sposobni da je spoznamo. Čekaš nevolju da bi se opsetio? Da se sruši nebo? Kad ne znaš kud udaraš u iskušenju... Koga dozivaš? Kojim rečima? Znaš li ko te ljubi silno?

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Komnenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: Milan Svitlica, Raško Sekulović, Nikola Stojanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org, Matica Boke
Projekat podržali: Opština Budva, TO Budva

Repriza, 01. novembar u  01:27 i 09:27

broj komentara 0 pošalji komentar