Ljubavne tajne beogradskih zdanja

Ljubavne romanse, bračne prevare i afere dešavale su se kroz čitavu ljudsku istoriju. Nedozvoljene ljubavi, posebno u visokim krugovima, najčešće su bile tabu tema i zato su i najviše golicale maštu javnosti.

Kako su živele naše poznate ličnosti i kakav im je bio ljubavni život? Ko je s kim išao i ko je koga varao? Emisija Ljubavne tajne beogradskih zdanja, Programa za dijasporu RTS-a, pokušava da nam otkrije intimu poznatih ličnosti iz novije srpske istorije i upozna nas sa njihovim ljubavnim romansama. O tome govori novinar i publicista Nenad Novak Stefanović koji je višegodišnjim istraživanjem istorije najstarijih i najlepših beogradskih građevina u stvari otkrio i koje su se ljubavne prevare i intrige dešavale, unutar tih zidina, njihovim poznatim stanarima.

Saznaćemo kako su ljubovali srpski velikani i koliko su ljubavne afere uticale na njihov život i stvaralaštvo? Šta i koliko znamo o ljubavi kraljevskog para Drage Mašin i Aleksandra Obrenovića? Koliko je ljubavna afera prve srpske arhitektinje Jelisavete Načić sa vajarom Ivanom Meštrovićem uticala na njenu karijeru? Kako se razvijala ljubavna strast između nobelovca Ive Andrića i kostimografkinje Milice Babić Jovanović? Autor i urednik emisije je Miroslav Karlica, a reditelj Dragica Gačić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво