Art zona: Dragan Ilić

Uverenje da je budućnost umetnosti u spoju nauke, kreativnosti, robotike i veštačke inteligencije, temeljeni je stvaralački kredo vizuelnog umetnika Dragana Ilića.

Rođen je u Beogradu, a 1971. godine odlazi u Australiju. Tamo se školuje i živi do kraja 70-ih godina proteklog veka, kada se izmešta u Njujork, gde je živeo sve donedavno. Početkom ovog milenijuma u Ritopeku je počeo da gradi jedinstveni eksperimentalni umetnički prostor ITS Z1.

Izlagao je i izvodio performanse u Australiji, SAD, Japanu, Južnoj Koreji, Belgiji, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji. Poslednjih godina nastupa na prestižnom festivalu Ars elektronika u Lincu, a proteklog proleća, pod naslovom (Re)evolucija, u beogradskom Muzeju savremene umetnosti priređena je njegova retrospektiva.

Večerašnja Art zona, u kojoj pored Dragana Ilića govore kustos beogradske izložbe dr Zoran Erić i istoričar umetnosti Dobrivoje Erić, iz Centra za promociju nauke, otkriva jedinstveni kreativni univerzum ovog autora.

Repriza, 16. oktobar u  04:07 i 12:07

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво