Fabrika šećera, 4-4

Boris Miljković, osvedočeni i nagrađivani kreativac, spremio je za auditorijum novu igru - dokumentarnu TV seriju - svojevrsni televizijski eksperiment, Fabrika šećera.

Dokumentarna serija Fabrika šećera je privatna istorija jedne zemlje koje više nema. Istovremeno, to je i priča o jednom neobičnom mestu i ljudima koji su ga obeležili.

Naizgled nepovezani događaji, posle izvesnog vremena počinju da dobijaju svoj pravi redosled, bez obzira na vreme u kojem su se pojavljivali u kaleidoskopu doživljaja. Tako, određene stvari za koje mislimo da su izmišljotina i apsolutni plod naknadnog sećanja, s vremenom dobijaju potvrdu svoje istinitosti, baš u nekim stvarima koje će se tek desiti.

Zato i ova lična istorija, na kraju, progovara i o drami našeg trenutka - bolnim iskustvima ljudi koji napuštaju svoju zemlju i suočavaju se sa tugom, izolacijom, nostalgijom i prazninom.

TV serija Fabrika šećera projekat je Kulturno-obrazovnog program RTS-a. Realizaciju projekta pomogla je ambasada Republike Srbije u Kairu.

Scenario, režija i naracija: Boris Miljković

Učestvuju: Mahmud, Nada Dugonjić-Holt, Svetlana Todorović, Raško Miljković, Dragan Bisenić, Maja Sorić, Ivan Iveković, Adam Henein, Hani Sabet, Niša Sursok, Hana Radi, Hasan.

Direktor fotografije: Milan Tvrdišić
Video montaža: Anđela Grabež

Repriza, 28. septembar u  01:03 i 09:03

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво