Fabrika šećera, 2-4

Osvedočeni i nagrađivani stvaralac, autor Rokenrolera, TV filmova Ruski umetnički eksperiment i Šumanović - komedija umetnika, kreirao je dokumentarnu TV seriju - svojevrsni televizijski eksperiment, Fabrika šećera.

To je privatna istorija jedne zemlje koje više nema i priča o jednom neobičnom mestu i ljudima koji su ga obeležili. Od pripovedačevog oca Petra, koji je na mnogo načina povezan sa sudbinom Egipta i Jugoslavije, kao i sa kućom u kojoj je danas Ambasada Republike Srbije u Kairu, preko samog pripovedača, Borisa Miljkovića, koji se zatekao u toj istoj kući 1991. godine, na početku raspada Jugoslavije, sve do kairskih prijatelja i njihovih iskustava, u kojima su i Egipat i Jugoslavija važne stanice na životnom putu.

Naizgled nepovezani događaji, posle izvesnog vremena počinju da dobijaju svoj pravi redosled, bez obzira na vreme u kojem su se pojavljivali u kaleidoskopu doživljaja. Tako, određene stvari za koje mislimo da su izmišljotina i apsolutni plod naknadnog sećanja, s vremenom dobijaju potvrdu svoje istinitosti, baš u nekim stvarima koje će se tek desiti.

Repriza, 14. septembar u  01:00 i 09:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво