Čas anatomije: Narodno pozorište

Književnici Branislav Nušić i Milan Grol, književni kritičar Milan Bogdanović, u novijoj istoriji spisateljka i pozorišna rediteljka Vida Ognjenović, pozorišni reditelj Nebojša Bradić, glumac Predrag Ejdus...

U istorijskoj kolekciji Narodnog pozorišta u Beogradu malo je upravnika koji su ostali na tom mestu tokom celog mandata. Godina velikog jubileja osenčena je krizom koja je nastala posle smene direktora Drame Željka Hubača. Epilog je postavljenje nove v.d. upravnice, pozorišne rediteljke Ivane Vujić.
Novo izdanje Časa anatomije analizira slučaj Narodnog pozorišta u godini jubileja i fenomen institucija od nacionalnog značaja u kontekstu odnosa umetnik - publika - javnost - vlast - estetika - etika... Bez obzira na promenu društveno-ekonomskog sistema, ulazak u dug tranzicioni period, tržište i nove oblike upravljanja, u javoj sferi se neprestano govorilo i govori o potrebi razvoja kulture i umetnosti, očuvanju tradicije i otvaranju ka novim praksama... rečju, o poštovanju kulture i umetnosti... Deklarativni iskaz ili sistemski plan?
Gosti Časa anatomije su spisateljka i pozorišna rediteljka Vida Ognjenović, glumac Slobodan Beštić i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Milena Dragićević Šešić.
Urednice emisije: Marija Nenezić i Jasmina Vrbavac
Realizatorka: Maja Mandić

repriza, 27. jul u 10:15

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво