Naši susreti: Olga Ravasi – Tajna njenog uspeha

Zadivljujući spoj umetničke duše, univerzitetskog znanja i afiniteta prema problemima savremenog sveta, stvorili su u njoj samouverenu i kompletnu ličnost.

Iako balerina po svom primarnom, mladalačkom opredeljenju, dr Olga Ravasi danas je visoko pozicionirana u veoma odgovornoj društvenoj delatnosti u Americi, koja nema dodira sa umetnošću.

Izaslanik je i specijalni cavetnik za Balkan i međunarodne odnose Generalnog sekretara Interport policije, značajne američke internacionalne organizacije koja se bavi terorizmom i transnacionalnim kriminalom. Ona pripada najvišem intelektualnom, akademskom establišmentu srpske dijaspore. Profesor je političkih nauka na Okton koledžu u Čikagu. Predstavlja Srpsko-američku asocijaciju, novoformiranu organizaciju koja se bavi generalnim odnosima srpske dijaspore prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Veza sa maticom nalazi svoj odraz u permanentnim poslovnim kontaktima i učestalim dolascima u Beograd, njen rodni grad, za koji je vezuje emotivna porodična priča i odakle kreće njen životni put. Upoznajte Olgu Ravasi, ženu koja zna kako se spajaju matica i dijaspora.

Autor emisije: mr Mirjana Raičević Tasić

Repriza, 29. jun u  01:33 i 09:33

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво