Naši susreti: Pisac lekarske etike, Petar Pješivac

Rođen je u Adelejdu, dve trećine života živi u inostranstvu, ima karijeru uspešnog lekara, do sada je napisao šest knjiga, otac je četvoro dece. Upoznajte dr Petra Pješivca, srpsko-australijskog pesnika i esejistu, nadarenog pisca koji se literarnim ekskluzivitetom Kada se završi rat predstavio na Sajmu knjiga 2018. Nesvakidašnji, intrigantni roman, bolna je parabola o izgnanstvu, a mnogi kritičari su ga okarakterisali kao ljubavno-psihološki triler.

U literaturu je ušao detektivnskim romanom Ž, zatim je napisao Tri dvojine nara, Priručnik za rušenje, Povratak Ž-a, za koji je 2013. godine dobio Nagradu Zlatna sova, a potom i Priručnik za cinkarenje. Njegova dva romana ušla su u izbor za NIN-ovu nagradu. Potpisuje brojne tekstove u časopisima za kulturu.

Petar Pješivac je pisac nespornog talenta, koji, kako potvrđuje njegov roman Kada se završi rat, svojim delima daje sasvim drugu dimenziju, književnom veštinom kojom je u stanju da sopstveno iskustvo virtuozno pronosi kroz zakulisni, i do samog kraja čitaocu, nerazrešivi tok radnje.

 Autor emisije mr Mirjana Raičević Tasić

 Repriza, 20. jun u  05:26 i 13:26

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво