Zavodljiva televizija: Kreatori serija - Radoš Bajić

Glumac, scenarista, reditelj i producent, karijeru je započeo u vreme studentskih dana ulogom Nedeljka Čabrinovića u filmu Sarajevski atentat Veljka Bulajića 1975. godine. Svoj prvi dramski tekst monodramu Led odigrao je hiljadu puta u gradovima i selima Jugoslavije.

Ostvario je više od stotinu uloga u dramama, filmovima i televizijskim serijama. Sarađivao je sa najznačajnim rediteljima kao što: Veljko Bulajić, Živojin Pavlović, Živko Nikolić, Hajrudin Krvavac, Aleksandar Đordjević, Zdravko Šotra, Lazić, Slavoljub Ravasi...

Najveću popularnost donela mu je serija Selo gori a baba se češlja, koja se smatra najgledanijom i najdužom srpskom televizijskom serijom. Njegova serija Ravna gora izazvala je burne reakcije u javnosti i samom autoru donela brojne probleme.

O serijama Radoša Bajića govore: prof. dr Dragan Nikodijević, teoretičar kulture i medija, istoričar dr Predrag Marković, i Momir Bradić, glumac.

Urednik Lidija Božić, dramaturg Kristina Đuković, direktori fotografije Jovan Marinković i Vladimir Marković, snimatelj Vladimir Marinković, asistent snimatelja Branimir Marinković, montažer Milan Radičević, realizator Sanja Redžić.

Repriza, 06. jun u  04:16 i 12:16

broj komentara 0 pošalji komentar