Čas anatomije: O kulturnoj strategiji

Može da bude jedinstveno mesto susreta tradicionalnog, modernog i alternativnog, tačka preseka različitih obrazaca mišljenja i praksi - kulturni javni prostor. Da li on trenutno ima takav jedinstveni sadržaj i kakav će biti u budućnosti?

Najavljena kulturna strategija i javna debata o njoj, povod su da emisija Čas anatomije i Redakcija za kulturu počnu istraživanje o postojanju ili nepostojanju spremnosti da kulturna politika uobliči i precizira strateške ciljeve. Za početak, akteri u raspravi o tome su ljudi iz institucija i van njih koji direktno učestvuju u javnom kulturnom životu. U Času anatomije prostor dajemo njihovim predlozima, sugestijama i kritikama. Koja su tamna mesta i čvorišta konteksta u kojem nastaju institucije kulture i umetnost? Kakav kulturni javni prostor imamo, a kakav nam je potreban?
Gosti su Nenad Šaponja, osnivač Izdavačke kuće Agora, pesnik, kritičar i magistar socijalne psihijatrije, direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković, i urednica internet portala Seecult Vesna Milosavljević.

Urednice emisije: Marija Nenezić i Jasmina Vrbavac

Reditelj: Filip Čolović

repriza, 17. maj u 10:15 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво