Čas anatomije: O Sajamu knjiga

Postoji šezdeset jednu godinu, važi za najznačajniju književnu manifestaciju u jugoistočnoj Evropi i jedinstveno mesto susreta pisaca, čitalaca i izdavača. Prošlogodišnji Sajam knjiga u Beogradu imao je slogan Knjigu u ruke. Svi se slažu da je postao institucija, sastavni deo kulturnog života jednog grada, ali i slika kulturne politike, odnosa prema knjizi i promena koje su zahvatile gotovo svaki segment društva.

Čas anatomije analizira odnos između kulture i estrade, tržišnog i kvalitativnog principa u književnosti i kulturnom javnom prostoru, i postavlja pitanja: kakav Sajam knjiga imamo, a kakav nam je potreban, šta se dešava na Sajmu, kakva dešavanja mu prethode i šta posle Sajma knjiga, šta je njegova prednost i u čemu se krije njegova moć, a šta su mu mane i nedostaci? Ako kažemo da tokom Sajma pisci, čitaoci i izdavači imaju jedinstvenu priliku da se sretnu i promovišu knjigu i čitanje, ne izričemo li tako kritiku ostatku godine kada i pisci i čitaoci i izdavači žive i rade pomoću jednog prilično devastiranog kulturnog modela?

Na ova pitanja odgovaraju gosti u studiju, osnivač i glavni urednik izdavačke kuće Klio Zoran Hamović, pisac i dramaturg Miomir Petrović koji na Sajmu promoviše svoju novu knjigu i osnivač i direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić.

Urednice emisije: Marija Nenezić i Jasmina Vrbavac
Reditelj: Filip Čolović

Repriza, 12. maj u  10:13

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво