Studio 6: Čarls Gejl trio

Čarls Gejl je već decenijama paradigma nesalomive energije koja se ne povinuje društvu, pravilima ili bilo kakvoj vrsti nametanja.

To nije samo odraz njegovog izbora da živi slobodno kao beskućnik skoro 20 godina, već odsustvo kompromisa u načinu na koji Gejl diše muziku. On je, kao njegove kolege, genijalni saksofonisti Koltrejn ili Ajler, ekstravagantni improvizator koga morate naučiti da slušate. Svirao je sa velikanima fri džeza - Farao Sendersom, Arčijem Šepom i ostalim predvodnicima ovog pravca 60-ih godina. Kaže da je danas u svojim sedamdesetim godinama još žešći i snažniji nego kada je bio mlad i da ne zna kada će stati. Njegov život je bio ispunjen usponima i padovima. Bio je beskućnik, koji je svirao u njujorškoj podzemnoj želenici kako bi zaradio za život. Ali nije odustajao od muzike.

Danas nema muzičara koji ima jaču emotivnu auru od Čarlsa Gejla. Na svojim kasnijim albumima - posebno na Ancient of Days - pokazuje svoj potpuno zreo improvizacioni stil koji je neuporediv sa drugim saksofonistima današnjice.

Autorsko urednički tim: Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović i Nevena Popović
Direktor fotografije: Igor Milanović
Režija: Ivan Milanović
Dizajn zvuka: Zoran Marić

repriza, 4.avgust zu 05:39 i 13:39

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво