Studio 6: Otomo Jošihide i Pol Nilsen-Lav

U okviru serijala živih koncertnih nastupa u najvećem studiju Radio Beograda, 18. maja 2016. godine, izveden je koncert ovih umetnika, organizovan sa Udruženjem Samoorganizacija i Ring Ring festivalom.

Otomo Jošihide je legendarni japanski kompozitor i multiinstrumentalista, koji je postao poznat na internacionalnoj sceni kao lider eksperimentalnog rok benda Ground Zero. Aktivan je u različitim žanrovima od slobodne improvizacije do nojza, džeza, avangarde i savremene umetničke muzike. Norveški bubnjar Pol Nilsen-Lav, u svojim ranim četrdesetim godinama stekao je status kultnog bubnjara evropske fri-džez scene, ponajviše zahvaljujući virtuoznom, a ujedno i furioznom stilu sviranja. Reputaciju je od početka milenijuma gradio kao član postave The Thing, sa saksofonistom Matsom Gustafsonom i basistom Ingebrigtom Haker-Flatenom, da bi tokom godina sve više sarađivao i sa drugim muzičarima i postavama.

Saradnja Jošihidea i Nilsen-Lava je energični eliksir, pun snage, ali i izuzetnih detalja koji ovi vanserijski improvizatori sprovode na radost ljubitelja ovog muzičkog pravca.

Autorsko-urednički tim: Nevena Popović, Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović
Dizajner zvuka: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Režija: Ivan Milanović

Repriza, 09. maj u  03:03 i 11:03

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво