TV feljton: Čitam i pitam - Filip David

U emisiji sa naslovom Filip David - Sećanjem protiv zaborava predstavlja se delo i ličnost 61. dobitnika NIN-ove nagrade za roman godine, u kojoj sa Filipom Davidom razgovara urednik emisije Josip Babel.

Davidov roman Kuća sećanja i zaborava, u izdanju Lagune potvrdio je renome ovog autora kao jednog od najboljih srpskih pisaca starije generacije. Dugogodišnji urednik Dramskog programa TV Beograd i autor više knjiga pripovedaka, eseja i tri romana, kao i filmskih scenarija, od kojih su najpoznatiji za filmove Okupacija u 26 slika, Pad Italije, Ko to tamo peva i Bure baruta - Filip David, u svom nagrađenom romanu na briljantan način je predočio svoju opsesivnu temu - borbu protiv zla i pobedu dobra nad njim.

Stradanje više jevrejskih porodica u Holokaustu, za vreme Drugog svetskog rata, i njihove posledice na malobrojne preživele pripadnike, opisano je kroz priče o Albertu Vajsu, Miši Volfu, Solomonu Leviju i drugoj deci koja su preživela, a čiji roditelji su ubijeni na Starom sajmištu, u Zemunu, Aušvicu, Buhenvaldu i drugim nacističkim logorima.

Repriza, 07. maj u 02:14 i 10:14

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво