Читај ми!

TV lica: Gordana Popović

Današnja gošća u emisiji TV lica skromno će pitati po čemu je zaslužila da bude gost, jer je ona u Srbiji najpoznatija kao Perina žena. Njen suprug je šahovski velemajstor Petar Popović, prvak Jugoslavije, treći u svetu, svojevremeno naš reprezentativac, a o njoj najbolje govore njeni uspesi...

Od 1815. godine ona je prva žena profesor na Elektrotehnici u Beču. Dobitnica je brojnih nagrada, između ostalog, i prva Srkinja koja je dobila Časni krst države Austrije za nauku. Postala je austrijska državljanka po specijalnom paragrafu zakona za postignute rezultate u oblasti nauke, ali je zadržala i srpsko državljanstvo.
Danas je austrijski ekspert u Evropskom istraživačkom savetu i sa saradnicima odlučuje o budžetu od 13,5 milijardi evra. Najbolje se opušta i razmišlja uz Mokranjčevu muziku okružena fotografijama rodnog Negotina, Knjaževca, Velikog Izvora, Orašca i Novog Sada. Najvećim dostignućem smatra to što je majka tri uspešna mladića koji su sada na poslovima i studijama širom Evrope, a najsrećnija je kada su svi na okupu.
Emisija je snimana u Briselu, u vreme praznika kada je dr Gordana Popović predstavila svoje radno mesto u Evropskoj komisiji, saradnike, pokazala neka od najlepših turističkih mesta u tom gradu i na kraju dana predstavila porodicu.
Autorka Tanja Peternek Aleksić

 

Repriza , 08. novembar u 05:05 i 12:20

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво