Kulturni centar

Kami je napisao da ne moramo da čekamo strašni sud, jer se on održava svakog dana. Da li treba da živimo kao da je svaki dan zaista sudnji? Tarkovski je smatrao da je smisao čestih najava apokalipse duhovno stanje čoveka koji treba da oseća odgovornost pred sopstvenim životom.

Apokalipsa je jedna od najstarijih predstava ljudskog roda i uvek je intrigirala umetnike. U savremenoj kulturi je možda prisutnija nego ikada ranije. Umetnici projektuju slike sveta koji nestaje. Posledice prirodnih katastrofa, globalnih ratova, zaraznih bolesti, dolazaka vanzemaljaca, ali i pomahnitalog tehnološkog napretka.

Kulturni centar istražuje značenja apokalipse u savremenoj umetničkoj produkciji. Zašto nas ideja o kraju sveta inspiriše? O ovim temama u emisiji govore Goran Stanković, književnik, Branko Sujić, snimatelj i reditelj, Jovan Ristić, pisac i selektor Festivala srpskog filma fantastike, Nebojša Bežanić, slikar, Đorđe Pisarev, pisac, Nenad Bekvalac, filmski kritičar i arhivista, David Vartabedijan, rok kritičar i pozorišne rediteljke Marija Lipkovski i Ana Popović.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić

Repriza, 10. novembar u 00:05 i 08:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво