Ostavi sve i čitaj: Muharem Bazdulj

Gost u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj je Muharem Bazdulj, pisac, prevodilac i novinar. Očuvanje ćirilice i tradicije, promene u profesionalnim i moralnim postulatima novinarske profesije, kultura (ne)pamćenja i falsifikovanje stvarnosti, pozicija pisca danas, smisao angažovane umetnosti i značaj koji književnici i njihova dela imaju u današnjem svetu, samo su neke od tema o kojima govori Muharem Bazdulj.

Odgovarajući na pitanja o knjigama i vlastitom čitalačkom iskustvu, on kaže: ,,Najdraže mi je ono čitanje čisto dokoličarsko, kad čitaš iz čistog uživanja, iz čiste potrebe da se izgubiš u tuđem tekstu i tuđoj priči''.

Ostavi sve i čitaj u novoj sezoni ima novi, minimalistički i, ponovo, provokativan dizajn koji potpisuje Miloš Gojković. Muzički urednik je Nevena Popović, reditelj Ivan Milanović, autor i urednik Gorica Zarić.

Pored Muharema Bazdulja i Vladimira Kostića u serijalu Ostavi sve i čitaj tokom sezone 2018/19. gostuju i Vladeta Janković, Ljubiša Ristić, Vojislav Stanimirović, Egon Savin, Anja Đorđević.

Repriza, 07. novembar u 04:12 i 12:12

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара