Na veslu priča: Medaljoni

Sa veslom u rukama, Vlasta Mandić energično donosi slatke i sjajne medaljone slavne prošlosti grada Kotora. Kalma bonaca. Barka kao deo života. Smernost i moralnost vladaju ženama 15. veka, ali život ume uvek da iznenadi...

Ko su kotorski Romeo i Julija sa srećnim krajem? Da li je ikad išta imalo smisla bez ljubavi? Mala mista ekonomskog uzleta Boke u 17. veku. Pošta između Stambola i Venecije. Kad gusari napadnu, ko nosi plen. Kako kapetan može toliko da pogreši, osim ako su žene u pitanju? Crkva koju je svaka nobile porodica imala u svom vrtu. A početkom 19. veka, kada je Napoleon osvojio Boku, i od crkava napravio skladišta, i doneo modu, kasina nobila i plesove, zašto je crkva morala da grmi? Inferno.
Vlasta Mandić rođena je 1944. godine u Kotoru. Arhitekturu je završila u Beogradu. Bila je vođa tima izrade urbanističkog projekta Kotora nakon katastrofalnog zemljotresa 1979. godine. Objavila je knjige „Botunade" i „Bokeška kužina". Vođa je ženske klape „Bisernice Boke". Organizuje karnevale i piše kolumne za časopise.
Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelji: Aleksandar Kalezić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijol: Miloš Lakičević; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" i Matica Boke 2018.

repriza, 26. jun u 04:30 i 12:30 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво