Književni dijalog: Filip David

Književnik Aleksandar Gatalica susreo se sa dobitnikom NIN-ove nagrade Filipom Davidom. U velikom razgovoru za Radio-televiziju Srbije dvojica pisaca su se zapitali šta se dogodilo sa knjigom posle pada Berlinskog zida, kada su svi očekivali da će kraj ere proskribovanja knjiga i zastrašivanja pisaca doneti neverovatni procvat literature, a dogodilo se suprotno. U ovakvim razgovorima dvojica pisaca nisu mogli da se ne sete i velikih prijatelja: Danila Kiša, koji nije dočekao pad socijalizma, i Borislava Pekića i Mirka Kovača koji su osetili oštre zube novog doba nezainteresovanosti i bujanja petparačke literature.

Pred kamerama Radio-televizije Srbije Filip David se poverio gledaocima i o svojim počecima kada je i pre nego što je pročitao „Talmud", proglašen piscem na koga je „Talmud" izvršio veliki uticaj.
Filip David je otkrio i kako piše, kako za svaku knjigu misli da će u njoj pronaći nešto važno te kako se zarekao da će prilikom kupovine nove knjige naložiti sebi da se reši tri stare.

repriza, 25. jun u 03:54 i 11:54 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво